Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetség tagja.

A támogatást köszönjük az ÉTA Szövetségnek.

2020 ÉTA Szövetség pályázata

A 2020 nyarán beadott ÉTA pályázatokból 1.000.000 Forintot kapott az Alapítvány.

Szakmai pályázat: Fiatalok és szülők nyári rekreációs táborozása

A forrást a 2020. évi balatonfenyvesi tábor szállás és étkezés költségeire fordítottuk. A tábor 14 napig tartott 2 turnusban Balatonfenyvesen, amelyen 20 fő, 4 segítő, 2 önkéntes vett részt. A tábort különböző szabadidős – szabadon választott programokkal színesítették a szervezők: Kis-Balaton látogatóközpont, keskeny-nyomtávú vasút Balatonfenyves-Somogyszentpál között, Somogyvámos – Krisna völgy, Szigligeti vár. Az ÉTA Szövetség 500.000 Ft értékben támogatta a táborozást, a fennmaradó összeget önerőből finanszíroztuk.

Foglalkoztatási pályázat: Új típusú értékesítési módszer bevezetése a foglalkoztatás fejlesztése érdekében

2020-ban új típusú értékesítésben kezdtünk el gondolkodni, amelynek alapjaihoz az ÉTA Szövetségtől 500.000 Ft támogatást kaptunk. Az új értékesítési irány a Fogd a Kezem Alapítvány termékeinek eladásához egy webshop lérehozása volt. Ezen belül a webáruház informatikai feltételeinek megteremtése, termékgaléria elkészítése, üzembe helyezése, és a fényképek elkészítése. A webáruházat 2020 decemberében üzembe helyeztük tesztelés céljából, azonban a vírushelyzet miatt 2020-ban forgalmat nem realizált.

KÖSZI – Közösségi Önkéntes Szabadidős Integráció


Alapítványunk ifjúsági korosztály közösségi aktivitását ösztönző programra nyert 20 589 360 Ft támogatást. A projekt 2017. január 1-jén indult.

Kedvezményezett neve: Fogd a Kezem Alapítvány
Projekt címe: KÖSZI – Közösségi Önkéntes Szabadidős Integráció
Projekt kódszáma:  EFOP-1.2.2-15-2016-00039
Támogatás összege: 20 589 360 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Pályázat megvalósítása, tervezett befejezés: 2017.01.02 – 2020.01.02.
Fizikai befejezés dátuma: 2020.12.29.

Bővebben erről a pályázatról itt!

Ide figyelj!


Alapítványunk a PÉCSI HACS közreműködésével Összefogáson alapuló közösségfejlesztés, rendezvények, események szervezése – elnevezésű program megvalósítására 9 988 250 Ft támogatást kapott. A projekt 2019. augusztus 1-jén indul.

Bővebben a pályázatról itt!

ART BRUT! – integrált művészet felsőbb fokon

Támogatóink hozzájárulásával folytatni tudtuk a már hagyományos Art brut-programunkat.
Ezúttal egy katalógust, egy tanulmányt és egy retrospektív kiállítást is létrehoztunk, így folytatódott a Pécsi Tudományegyetem Művészati Karával közös integrált művészeti szemináriumunk is.

Még több információ a pályázatról itt.

Katalógusunk pedig innen tölthető le.

Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetség tagja.

A támogatást köszönjük az ÉTA Szövetségnek.

2019 ÉTA Szövetség pályázata


A 2019 nyarán beadott ÉTA pályázatból 449.000 Forintot kapott az Alapítvány.

A forrás nagyrészét különböző alapanyagokra fordítottuk, amelyek égetett agyag termékek, nemezelt ékszerek, és ördöglakat előállításhoz szükségesek.
A támogatási összeg kompenzálta a termékfejlesztésre, alapanyag vásárlásra szánt forrásainkat, sok segítséget jelentett a minőségi alapanyagok megvásárlásához, legyártásához.
A forrást egy viszonylag nagyobb darabszámú magpapír megrendelés anyagköltségére fordítottunk: a magpapír előállításához szükségünk volt virágmagra, különböző mezőgazdasági eszközökre valamint egy nagyobb kapacitású aszalóra hogy a hűvösebb, téli napokon se álljon le a termelés. A magpapír szív formájú és tavasszal elvethető a földben. A magokból estike hajt ki.

EVS work at the Foundation


The Hold my Hand Foundation’s Work and Therapy Centre (Daycare Centre) hosts the volunteer to support the activities of the disabled young people, the address: 7634 Pécs, Béla Kovács street 10.

For more information about the Grant!