Május 31-én adták át Budapesten, a Várkert Bazárban az idei Jószolgálati Díjakat. Nagy megtiszteltetés érte idén 26 éves alapítványunkat is.

– Ünnepélyes keretek között, teltházas eseményen adták át szerda este a Várkert Bazár Rendezvénytermében a Jószolgálat-díjat a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét kategória díjazottjának, valamint a különdíjat a májusi közönségszavazás győztesének. A szociális ellátásra és az önkéntességre fókuszáló kezdeményezés egyéni- és intézményi díjazottjai között megtalálható kuratóriumi elnök, intézmény-és intézetigazgató, diplomás szociális munkás, trolibuszvezető, közmunkás, valamint életműdíjat vehetett át egy ismert plébános is – írja a jószolgálatidíj.hu

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által 2016-ban alapított díj azokat a szociális területeken tevékenykedő professzionális és önkéntes segítőket kívánja évről évre elismerni, akik áldozatos és példaértékű munkájukkal sokat tesznek a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekért. A Jószolgálat-díj országos léptékét jól reprezentálja, hogy mind a jelöltek, mind pedig a díjazottak hazánk különböző szegmenseiben végzik áldozatos tevékenységeiket: többen a fővárosban; de díjazott lett 3 megyei jogú város egyéni és intézményi díjazottja: Pécsről, Székesfehérvárról, Nyíregyházáról; győztes került ki 3 községből: Kaposfőről, Mágocsról és Peréről; továbbá gazdára talált a díj a Gyula környéki tanyavilágban is.