Az Alapítvány első intézménye az 1991 óta működő, saját tulajdonú Napközink, ahol 40 fő részére biztosítunk nappali ellátást, közülük 36 fiatalt foglalkoztatunk különböző műhelyekben és munkakörökben.
A műhelymunka során az értelmi sérült fiatalok elsajátíthatják azokat a technikákat, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a meglévő képességeiket a lehető legjobban tudják hasznosítani.
Szent Kinga Lakóotthonunkat 1999-ben hoztuk létre, szintén a fenti célok érdekében. Kilenc felnőtt értelmi és más fogyatékossággal élő lakó részére biztosítjuk az önálló felnőtt élet lehetőségeit 4 segítő közreműködésével.
EVS Mobilitás szolgáltatásunk 2001 óta működik, 18-30 év közötti magyar önkéntesek küldése és külföldi önkéntesek fogadása Európai Unión belül, melynek keretében folyamatosan 2-4 külföldi önkéntes segíti és színesíti a szakmai munkánkat, a Napközi és a Lakóotthon életét.
Az EVS program lehetőséget nyújt a 18-30 év közötti fiataloknak, hogy fejlesszék képességeiket, kipróbálják magukat egy idegen környezetben, új kapcsolatokra tegyenek szert, és nem utolsó sorban elsajátítsanak egy idegen nyelvet. A program célja, hogy fejlessze és tudatosítsa a szolidaritás és tolerancia értékeit a fiatalok körében, és hosszabb távon előmozdítsa az európai társadalmi kohéziót. Emellett támogatja a fiatalok aktív polgári részvételét és ösztönzi őket, hogy részt vegyenek az őket is érintő döntésekben.
Alapítói és működtetői vagyunk a 2010-ben útjára indult Special Pécs Klaszternek, egy széleskörű együttműködéseken alapuló, innovatív modellnek Pécsett és vonzáskörzetében, mely hatékonyan segíti a fogyatékos emberek integrációját a társadalmi élet több területén: kultúra, szolgáltatások, oktatás, egészségügy, munkaügy, foglalkoztatás, szabadidő, egy egész életén át.
2004 óta működtetünk Támogatott Foglalkoztatás Szolgáltatást, mely eddig kb. 150 fő nyílt munkaerő-piaci elhelyezését tette lehetővé.