ART BRUT! – integrált művészet felsőbb fokon

A Fogd a Kezem Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar közös együttműködésében létrejött projekt. Melyet a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ a Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása kiírásán nyert támogatást.

A program lényeges eleme, hogy a két intézményt a fogyatékkal élő emberek integrációs tevékenységeiben egyre szorosabb együttműködés fűzze egymáshoz. Eszközként a projektben az eddigi munka közös értékelését választottuk, illetve visszatekintésként egy katalógus és tanulmány elkészítését az eddigi munkákból.

Létrehozzunk egy katalógust, mely összegyűjti a szeminárium és a szervezetek közötti együttműködés tapasztalatait, illetve az előző évek munkáit online formában.
Ez a katalógus a honlapunkról ezen a linken tölthető le.

Külön sikernek tekintjük, hogy megalkottunk egy retrospektív kiállítást az elmúlt évek alkotásaiból, amelyet nagy érdeklődés övezett.

A pályázat további lehetőséget adott arra, hogy folytatódjon az integrált művészeti szeminárium így az egyetem festészet és szobrászat szakos hallgatói, illetve a mi fiataljaink együtt alkothattak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a  Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával.

Pályázati kód: FOF2019/44
Cím: ART BRUT – integrált művészet felsőbb fokon!
Időtartam: 2019.09.01. – 2020.10.08.
Összeg: 2.498.160 Ft.