1% = pár kattintás + 1 megújult közösségi tér

Adószám:

19031893-1-02

Járulj hozzá te is a rekreációs szobánk felújításához!

Az adód 1%-áról való rendelkezésed csupán pár perc az idődből, de számunkra óriási segítség!

Szeretnénk, ha idén lehetőségünk lenne a rekreációs szoba felújítására, ezzel pedig a folyamatos mozgásterápia kialakítására, hogy a fiatalok mozgásszegény életmódja megszűnjön és hosszútávon javítsuk az életminőségüket. Most Te is tehetsz az álmunk eléréséért!

Neked 1%, Nekem:

• Egy önfeledt időtöltés a barátokkal
  • Egy lehetőség, hogy egészségesebb legyek
  • Egy rendszeres mozgásfejlesztés
  • Egy jó beszélgetés
  • Egy lehetőség, hogy a párommal egymás mellé üljünk
  • Egy lehetőség, hogy zenéljek a barátaimnak

Neked 1% – Nekünk a rekreációs szoba megújítása!

A Te 1%-od segítségével én is fitt lehetek!

Mire fordítottuk az előző évek 1%-át?

Az eddigi 1% felajánlásokból sikeresen hozzájárultunk a fiatalok mindennapos utaztatásához, tehát a munkába járásukat segítettük elő és különböző integrációs programokra is kisbuszunkkal jutottak el őket. A járművön a mindennapi használat során keletkezett károkat, problémákat is 1% felajánlásokból oldottuk meg.

Miért ajánld fel az 1%-odat a Fogd a Kezem Alapítványnak?

A Fogd a Kezem Alapítvány több mint 30 éve működik Pécs-Patacsi városrészén. Jelenleg Terápia- és Munkaotthonunkban 40 értelmi sérült foglalkoztatását és fejlesztését végezzük, miközben folyamatos kapcsolatban állunk szüleikkel és családtagjaikkal. Célunk az önérdek-érvényesítő képességük erősítése, életminőségük javítása foglalkoztatással, művészeti fejlesztéssel, rekreációs lehetőségek biztosításával, csoportos és egyéni mozgásfejlesztéssel, jogi és életvezetési tanácsadással.

Intézményünk programjai és lehetőségei az elmúlt évek hatására (COVID-19) súlyosan megváltoztak. Az integrációs folyamatok, a közösségi lét és programok száma nagymértékben csökkent. Az elmaradt fejlesztések hatása látható lett, a fiatalok társasági élete és egymáshoz való kapcsolódásuk nehézkessé vált. Szeretnénk, ha idén lehetőségünk lenne folyamatos mozgásterápia kialakítására, hogy a fiatalok mozgásszegény életmódja megszűnjön és hosszútávon javítsuk az életminőségüket. A mozgás által az értelmi sérült fiatal megtanulja, hogyan vezesse le a benne felgyülemlett stresszt, feszültséget, valamint professzionális segítséget kap mozgásterapeutától a gyakorlatok helyes elvégzéséhez.

A rekreációs szoba létrehozása mellett szeretnénk kialakítani több olyan közösségi teret, ahol szünetekben és délutánonként a fiatalok megélhetik a magánéletüket, legyen lehetőségük kapcsolódni egymáshoz. Számunkra fontos, hogy a fiatalok milyen hangulatban érkeznek hozzánk, van, amikor a különböző gyógyszerek fáradékonnyá teszik őket, így szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy elvonulhassanak és pihenhessenek.

Neked 1% – Nekünk egy rekreációs közösségi tér megújítása!

Délutánonként a fiatalok különböző tevékenységekkel szeretik eltölteni az idejüket, ilyen például a közös zenélés és tánc, esetleg kártyáznak, társasjátékoznak. A fiatalok nagy igényt tartanak arra, hogy akár párjukkal vagy barátaikkal elvonulva tudjanak beszélgetni, elmesélni egymásnak, hogy milyen napjuk volt, ezek a pillanatok szívbemarkolóak, hiszen egymást bátorítják és támogatják.

Szeretnénk, ha az álmaink megvalósulnának… azonban ehhez Rád is szükségünk van!