DSCF6486Alapítványunk folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, megoldásokat, amelyekkel segíteni tudunk fogyatékossággal élő fiataljainkon, vagy éppen oly’ módon tudjuk a köztudatot formálni, amely az elesettek mindennapjait segíti.

Kiemelt célunk, hogy megvalósítsuk közösen egyik nagy álmunkat: egy szociális, önfenntartó működésen alapuló gazdaságot. Ezen a farmon a gondozottak megtanulhatják és végezhetik a zöldség- és gyümölcstermesztést, valamint az állattartást. A munka során a gondozottak a lehető legmagasabb szinten képesek lesznek saját maguk ellátására, minimális értékben szorulnak majd külső segítségre, márpedig ez számukra az egyik legfontosabb szempont, mert fogyatékossággal élő barátaink is vágyakoznak a minél teljesebb életre.

Célunk olyan gazdasági terület felépítése és működtetése, amely nem csak a gondozottak ellátását biztosítja, hanem helyet ad művészetterápiás foglalkozásoknak, kiállításoknak, továbbá turisztikai célpont is, vagy éppen rendezvényközpont. Olyan hely, ahol mindenki jól érzi magát, biztosítja a rekreáció lehetőségét fogyatékossággal élőnek és egészségesnek egyaránt.

A szociális gazdaság tehát nem csak a fogyatékossággal élőkről szól. Több ennél. Olyan komplex szervezet-, szolgáltatás- és adott esetben turisztikai, városfejlesztési koncepció, amely hozzátesz majd a Pécsett és Baranyában élők mindennapjaihoz, életminőségéhez, miközben új távlatokat nyit a gondozottak életének jobbításához, akik még élhetőbb teret kaphatnak.

Együttműködés
A fentiekkel kapcsolatban együttműködését kérjük. Olyan szervezeteket, magánembereket keresünk, akik egyetértve a fenti célokkal segítenek nekünk.
Magyarországon még talán újszerű formában szeretnénk cselekvésre és együttgondolkodásra kérni a helyi vállalkozásokat. Nem színtiszta szponzorációt kérünk, hanem a nyertes-nyertes elvén alapuló social & business struktúrán keresztül a megfelelő hírnevet, goodwill-t és hírértéket adjuk cserébe.

Elérhetőség: info@fogdakezemalapitvany.hu