ability_cafe_logo_colorCélunk, esélyt teremteni a társadalmi együttlétre.
A kávéház vendégei szórakozás, beszélgetés, kiszolgálás közben megtapasztalhatják a részt vevő fiataloknak a jelenlétét úgy, hogy nem a fogyatékosságuk ténye, hanem emberi értékeik kerülnek a középpontba.
Az Ability Café élő kapcsolatot teremt a fogyatékkal élők és a társadalom szélesebb rétege között,elősegítve ezáltal a társadalmi el és befogadásukat.

Középpontban az Ember
Üzenetünk során a fogyatékos személyt nem önmagában, hanem egy adott feladat, munka elvégzésének rendszerében – pincér, pultos – lehet szemlélni.
Közvetíteni kívánjuk a szűk értelembe vett szakma felé is, hogy ne a fogyatékosságuk tényét hangsúlyozzák az esetükben, hanem újabb és újabb esélyt kell teremteni a társadalmi együttlétre.
Közvetíteni kívánjuk a potenciális munkaadók felé is, hogy a fogyatékos embereket nemcsak az előnyös adózási támogatás miatt érdemes foglakoztatni, hanem mert ők is a társadalom hasznos tagjává válhatnak, ha esélyt adunk a részükre.
Célunk a fogyatékos emberek integrációját és befogadását erősítő társadalmi kampány megvalósítása Pécs város frekventált kávéházában és éttermében és ezt követően az ország nagyobb városaiban is. Ennek keretében a fogyatékos emberek együtt dolgozhatnak a kávéház dolgozóival és valós, hétköznapi körülmények között teremtethetnek kapcsolatot nemfogyatékos társaikkal.
Nem érzékenyíteni akarunk, hanem az együttélés gyakorlati megtapasztalását segítjük elő.
A rendezvény élő kapcsolatot teremtene a fogyatékkal élők és a társadalom szélesebb rétege között, ami a társadalmi el és befogadás legfontosabb alapja.
A vendégek szórakozás, beszélgetés, kiszolgálás közben megtapasztalhatják ezeknek a fiataloknak a jelenlétét úgy, hogy nem a fogyatékosságuk ténye, hanem emberi értékei kerülnek a középpontba.

Elérhetőség: ability.cafe@fogdakezemalapitvany.hu