A Special Pécs Fogyatékosokért Alapítványt 2011-ben a Fogd a Kezem Alapítvány kuratóriumi tagjai azzal a céllal hozták létre, hogy az alapítók több évtizedes, a fogyatékos ügy területén felhalmozódott tapasztalatait felhasználva az alapítvány a célkitűzéseinek eleget tegyen. Az alapítvány különös figyelmet szentel a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű fogyatékosok, nevezetesen az értelmi és/vagy egyéb fogyatékkal élők, a tanulásban akadályozott, illetőleg autista hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű sérültek életvitelének hatékonyabbá tételére, javítására.
Az alapítvány rehabilitációs/habilitációs tevékenységet folytat hagyományos és alternatív módszerek alkalmazásával.

A Támogatott Foglalkoztatás személyre szabott és átfogó szolgáltatás, melynek célja, hogy az akadályozott emberek alapvető emberi méltóságuk megtartása mellett, normál munkahelyen, az elvégzett munkáért járó normál munkabérért dolgozhassanak.
A szolgáltatást mind a munkavállalók, mind a munkaadók ingyenesen vehetik igénybe.

A Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatásai:

• Komplex igény és állapot felmérés
  • Pszichológiai tanácsadás, mentorálás
  • Gyógypedagógiai felmérés
  • Egyéni fejlesztés és felkészítés
  • Pálya- és életorientációs klubfoglalkozások
  • Álláskeresők, és dolgozók klubfoglalkozása
  • Hozzátartozói tanácsadás
  • Jogsegélyszolgálat (munkaügy, felülvizsgálat, támogatások)

Munkaadóknak:

• Szükséglet felmérés, munkaerő közvetítés