Az Alapítvány első intézménye a 1991 óta működő Terápia- és Munkaotthon (Napközi) elsődleges feladata az értelmi sérült fiatalok ellátása, foglalkoztatása, a normál életvitelben szükséges képességek, készségek kialakítása, fejlesztése, műhelymunkával, egyéni fejlesztéssel, szabadidős programok szervezésével.

Napközi és foglalkoztatás
A saját tulajdonú Terápia- és Munkaotthonban 40 fő részére biztosítunk nappali ellátást, terápiás foglalkoztatás, egyéni fejlesztés, szabadidős programok formájában.
Az intézményen belüli foglalkoztatás a művészeti, gyertyaöntő, papír és kreatív műhelyekben két formában történik: 14 fő vesz részt fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásban és 22 fő munka-rehabilitációs foglalkoztatásban.
Az általuk előállított termékek átgondolt, tervezett folyamat eredményeképp születnek meg. A termékfejlesztést piackutatás előzi meg, fontos szempont ugyanis a termékek eladhatósága. Az értékesítésből befolyt bevétel az intézmény fenntarthatóságának egyik pillére.
A munkavégzés mellett nagy figyelmet fordítunk a fiatalok önállóságának, és önérdek-érvényesítő képességeinek fejlesztésére. 2011-től projektek keretében hívunk életre olyan fejlesztő foglalkozásokat, amelyek szükségességét maguk a fiatalok is ihlették, saját igényeik és személyiségük által.

Elérhetőség: info@fogdakezemalapitvany.hu