Alapítványunk Szent Kinga Lakóotthonát 1999-ben hoztuk létre, az alapcéljaink tükrében nyolc felnőtt értelmi és más fogyatékossággal élő lakó részére. A fiataloknak lakóotthonba hazatérve szabadidejük eltöltésére, önkiszolgálási feladatok és ház körüli munkák elvégzésére van módjuk. Biztosítjuk az önálló felnőtt élet lehetőségeit, melyben szétválik a munka és a szabadidő.
Lakóotthonunkban olyan életteret alakítottunk ki, ahol a fiatalok élhetnek önrendelkezési jogukkal és a mindennapi életben egyre önállóbbak lehetnek. A fogyatékossággal élő emberek magas színvonalú ellátása, a szolgáltatások kínálata nagy részben egyénre szabottan kell, hogy megvalósuljon. A lakóotthon szakmai szolgáltatásának fontos, hangsúlyozott része az önálló életre nevelés, egyéni fejlesztés, a meglévő képességek szinten tartása, új készségek fejlesztése. A gondozók, gyógypedagógus irányításával egyénre szabott, tervszerűen alkalmazott, az igényeket, képességeket figyelembe vevő fejlesztési módszerekkel segítik az önállósulási folyamatot.

Elérhetőség:
Kelemen Kitti, lakhatási koordinátor