A 2023 nyarán beadott ÉTA pályázatokból 620.000 Forintot kapott az Alapítvány.

Foglalkoztatási programok támogatása: ÉTA/BM/Fogl/2023-942
A korábbi évekhez hasonlóan az Alapítvány műhelyeiben foglalkoztatott fiatalok által előállított kézműves termékek értékesítése a szervezet egyik kiegészítő bevételi forrása. A finanszírozásban keletkező hiányokat igyekszünk minden módon kipótolni, amelyben évről évre nagy segítségünkre
van az ÉTA Szövetség Tagszervezeti pályázata. Az Alapítvány egyik fő célja a Napköziben történő foglalkoztatás során olyan hozzáadott értékkel rendelkező termékek előállítása, amelyek közvetve növelik a társadalom érzékenységét, és segítenek a fogyatékossággal élő fiatalok elfogadásában, illetve a termékek eladásával olyan bevétel realizálása, amely az alapítvány fenntartására kerül visszafordításra. A jelenleg megnyert összegből úgy kívánjuk fejleszteni / bővíteni foglalkoztatási kapacitásunkat, hogy az előállított termékek alapanyagát a pályázat segítéségével vásároljuk. Ebben
segítség nekünk az ÉTA pályázat, amelynek 320.000 Ft-os támogatásával mérsékelni tudtuk az alapanyag kiadásunkat.

Szakmai programok támogatása ÉTA/BM/Szakmai/2023/943:
A Fogd a Kezem Alapítvány évek óta szervez tábort a nappali ellátásban és a lakhatásban felvett fiataljaink számára. Ezt a kezdeményezést 2020-ban a járványhelyzet okozta bezárás hívta éltre, korábban pedig inkább szülői kezdeményezésre történtek táborszervezések. Érzékelhető volt a korábbi
táborok tapasztalata alapján, hogy szükség van egy nagyobb élményre, ami mindenkit kimozgat kicsit és könnyebbé teszi a kapcsolódást. Ennek érdekében újra nyári tábort szerveztünk Balatonfenyvesre, 7 napra (6 éjszaka) egy turnusban, erre összesen 13 fő jelentkezett, akik közül többen végig maradtak. Idén is igényfelméréssel kezdődött a szervezés, és az volt a tapasztalat, hogy leginkább a lakhatásban érintett fiatalok érdeklőnek, amely azért is volt célszerű, hogy erre az időre a 24 órás felügyeletet ellátó lakóotthonunkat be tudtuk zárni és a műszakos kollégák szabadságon tudtak lenni. A legtöbb kérdést és problémát a szállásdíj és az étkezési költség jelentette. Szerettünk volna a tábor költségeihez minél nagyobb mértékben hozzájárulni, azonban az Alapítvány gazdálkodása ezen időszakban sem
pozitív irányba változott. Éppen ezért ezen szakmai program keretében pályáztunk, hogy 300.000 Ft értékben az ÉTA támogatásával az alapítványi önköltség kevesebb legyen.
A maradék költség:
étkezés, utazás és belépőjegyek, valamint az idegenforgalmi adó a résztvevők önköltsége.
Köszönjük, hogy idén is támogatták munkánkat!
Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetség tagja.

FOF2022-B-2656 – Szexuális nevelés a fogyatékkal élőknél, szakemberek számára elméleti és gyakorlati tudásanyag bővítése, fenntarthatóbb szolgáltatásfejlesztése a partnerszervezetekkel

A projekt célja, hogy a felnőtt korú kliensek párkapcsolati, intimitás iránti igényének megfelelő, segítő-fejlesztő célú foglalkozások megtartásával támogassuk munkatársainkat.

A gondozottak részéről a szexuális nevelésre való igény 20-25 éve aktívan jelen van szervezetünknél.  A lakhatási szolgáltatásaink bővülésével különös tekintettel a progresszív, azaz támogató és segítő szolgáltatásra igény van a szakemberek, a kliensek és hozzátartozóik részéről is, így az ehhez kapcsolódó szolgáltatást nappali ellátásunkban Ámor Klub néven működtetjük évtizedek óta.

Tekintse meg az erről készült a módszertani anyagunkat itt!

Projektünket  a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósítottuk meg.

EFOP-2.2.25-22-2022-00015 – Új támogatott lakhatás férőhelyek kialakítása a Fogd a Kezem Alapítványnál

A Fogd a Kezem Alapítvány 30 éve nyújtja szolgáltatását Pécs városában.
A projektünk célja, hogy a jelenleg intézményi elhelyezésre váró, saját otthonukban már vagy még, alapszolgáltatás igénybevétele mellett önálló életvitelt folytatni nem tudó felnőtt korú értelmi sérült, 
illetve a párhuzamos diagnózissal rendelkező pszichoszociális fogyatékkal élők tekintetében fejlessze az alapítványi fenntartásban már meglévő szociális szolgáltatásokat, új alapszolgáltatást hozzon létre (támogató szolgálat) illetve újabb lakhatási férőhelyeket hozzon létre. Mindezeket közösségbe integrált szolgáltatási formában végezze, a lakhatások szolgáltatási gyűrűjének kapacitásbővítésével.

 Bővebb információ a pályázatról ide kattintva elérhető!

NEAO-KP-1-2022/8-000477 – A Fogd a Kezem Alapítvány működésének és 30 éves szakmai rendezvényének támogatása

A Fogd a Kezem Alapítvány 2022-ben a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program – Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2022. támogatási kiírására sikeresen adott be pályázatot.
A támogatási program 2022.03.01 – 2023.03.31-ig tart.
A pályázat keretében 1.100.000 Ft támogatást kaptunk.

Bővebben erről a pályázatról itt!

IDE FIGYELJ! – A nyugati városrész integrált közösségépítő programjainak megvalósítása

Pályázat kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00011
Pályázat megvalósítása: 2020.10.01 – 2022.03.31.
Támogatás összege: 9.774.736 Ft.
Finanszírozás mértéke: 100%

Bővebben erről a pályázatról itt!

Ability Café Itt befogadtak! Te elfogadsz?

FOGLALKOZTATÁS 2019/E/13

A projektünk célja, a szervezetünknél már az elmúlt években saját forrásból elkezdett program folytatása és a korábbi tapasztalatok összegzése, valamint továbbfejlesztése.
Az Ability Café egy általunk kitalált munkaerő-piaci és társadalmi befogadást elősegítő módszer, amely segítségével az intellektuális képességzavarral élő felnőtt a társadalom hasznos tagjává válik. 
 
Tekintse meg az erről készült videónkat itt, valamint a módszertani anyagunkat itt!

Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetség tagja.

A támogatást köszönjük az ÉTA Szövetségnek.

2021 ÉTA Szövetség pályázata

A 2021 nyarán beadott ÉTA pályázatokból 864.250 Forintot kapott az Alapítvány.

Szakmai pályázat: Fiatalok és szülők nyári rekreációs táborozása

A forrást a 2021. évi balatonfenyvesi tábor szállás és étkezés költségeire fordítottuk. A tábor 14 napig tartott 2 turnusban Balatonfenyvesen, amelyen 30 fő, 6 segítő, 2 önkéntes vett részt. A tábort különböző szabadidős – szabadon választott programokkal színesítették a szervezők: Kis-Balaton látogatóközpont, keskeny-nyomtávú vasút Balatonfenyves-Somogyszentpál között, Somogyvámos – Krisna völgy, Szigligeti vár. Az ÉTA Szövetség 414.250 Ft értékben támogatta a táborozást, a fennmaradó összeget önerőből finanszíroztuk.

Foglalkoztatási pályázat: Új típusú értékesítési módszer bevezetése a foglalkoztatás fejlesztése érdekében

2021-ben 1 db Rcool Economic 2 3,5 kw klímaberendezést telepítettünk a felső szintre, amelynek köszönhetően a következő nyári időszakban a hőmérsékletet optimális szinten lehet tartani a gyertyaöntés számára. Ezzel további foglalkoztatási kapacitásunk keletkezik, így nagyobb számban történhet fejlesztő vagy akkreditált munkavégzés. A 2021-es évben is, nagyobb számú megrendelésünk érkezett nyomdázott vászontáska készítésére, amelyet a fiatalok is tudnak csinálni. Ennél a megrendelésnél a natúr vászontáskák beszerzése jelentette a legnagyobb költséget, így azt a pályázat maradék forrásából finanszíroztunk. Összesen 450.000 Ft támogatást használtunk fel.

Köszönjük az ÉTA Szövetség támogatását!

Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetség tagja.

A támogatást köszönjük az ÉTA Szövetségnek.

2020 ÉTA Szövetség pályázata

A 2020 nyarán beadott ÉTA pályázatokból 1.000.000 Forintot kapott az Alapítvány.

Szakmai pályázat: Fiatalok és szülők nyári rekreációs táborozása

A forrást a 2020. évi balatonfenyvesi tábor szállás és étkezés költségeire fordítottuk. A tábor 14 napig tartott 2 turnusban Balatonfenyvesen, amelyen 20 fő, 4 segítő, 2 önkéntes vett részt. A tábort különböző szabadidős – szabadon választott programokkal színesítették a szervezők: Kis-Balaton látogatóközpont, keskeny-nyomtávú vasút Balatonfenyves-Somogyszentpál között, Somogyvámos – Krisna völgy, Szigligeti vár. Az ÉTA Szövetség 500.000 Ft értékben támogatta a táborozást, a fennmaradó összeget önerőből finanszíroztuk.

Foglalkoztatási pályázat: Új típusú értékesítési módszer bevezetése a foglalkoztatás fejlesztése érdekében

2020-ban új típusú értékesítésben kezdtünk el gondolkodni, amelynek alapjaihoz az ÉTA Szövetségtől 500.000 Ft támogatást kaptunk. Az új értékesítési irány a Fogd a Kezem Alapítvány termékeinek eladásához egy webshop lérehozása volt. Ezen belül a webáruház informatikai feltételeinek megteremtése, termékgaléria elkészítése, üzembe helyezése, és a fényképek elkészítése. A webáruházat 2020 decemberében üzembe helyeztük tesztelés céljából, azonban a vírushelyzet miatt 2020-ban forgalmat nem realizált.

KÖSZI – Közösségi Önkéntes Szabadidős Integráció


Alapítványunk ifjúsági korosztály közösségi aktivitását ösztönző programra nyert 20 589 360 Ft támogatást. A projekt 2017. január 1-jén indult.

Kedvezményezett neve: Fogd a Kezem Alapítvány
Projekt címe: KÖSZI – Közösségi Önkéntes Szabadidős Integráció
Projekt kódszáma:  EFOP-1.2.2-15-2016-00039
Támogatás összege: 20 589 360 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Pályázat megvalósítása, tervezett befejezés: 2017.01.02 – 2020.01.02.
Fizikai befejezés dátuma: 2020.12.29.

Bővebben erről a pályázatról itt!

ART BRUT! – integrált művészet felsőbb fokon

Támogatóink hozzájárulásával folytatni tudtuk a már hagyományos Art brut-programunkat.
Ezúttal egy katalógust, egy tanulmányt és egy retrospektív kiállítást is létrehoztunk, így folytatódott a Pécsi Tudományegyetem Művészati Karával közös integrált művészeti szemináriumunk is.

Még több információ a pályázatról itt.

Katalógusunk pedig innen tölthető le.

Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetség tagja.

A támogatást köszönjük az ÉTA Szövetségnek.

2019 ÉTA Szövetség pályázata


A 2019 nyarán beadott ÉTA pályázatból 449.000 Forintot kapott az Alapítvány.

A forrás nagyrészét különböző alapanyagokra fordítottuk, amelyek égetett agyag termékek, nemezelt ékszerek, és ördöglakat előállításhoz szükségesek.
A támogatási összeg kompenzálta a termékfejlesztésre, alapanyag vásárlásra szánt forrásainkat, sok segítséget jelentett a minőségi alapanyagok megvásárlásához, legyártásához.
A forrást egy viszonylag nagyobb darabszámú magpapír megrendelés anyagköltségére fordítottunk: a magpapír előállításához szükségünk volt virágmagra, különböző mezőgazdasági eszközökre valamint egy nagyobb kapacitású aszalóra hogy a hűvösebb, téli napokon se álljon le a termelés. A magpapír szív formájú és tavasszal elvethető a földben. A magokból estike hajt ki.

EVS work at the Foundation


The Hold my Hand Foundation’s Work and Therapy Centre (Daycare Centre) hosts the volunteer to support the activities of the disabled young people, the address: 7634 Pécs, Béla Kovács street 10.

For more information about the Grant!